03.

Seitsemän chakran perinteinen järjestelmä

Ensimmäinen chakra (osa 3/3) Muladhara chakra eli juurichakra eli peruschakra

Avaaminen

Energiahoitaja voi avata ja tasapainottaa chakrat. Meditaatio, joka keskittyy maadoittumiseen ja säännöllinen joogan harjoittaminen lisää myös kehon fyysistä ja henkistä vahvuutta.
Myönteisten vahvistusten toistaminen auttaa vanhojen tapojen murtamisessa ja uusien luomisessa.
Rock-konsertti kerran vuodessa avaa ja tasapainottaa sekä pitää peruschakran avoinna ja virtaavana. Marssimusiikki ja rummutus myöskin.


Positiiviset vahvistukset auttavat vahvistamaan peruschakraa:
 Tunnen oloni turvalliseksi.
 Minulla on syvät juuret Äiti Maahan.
 Olen maadoitettu.
 Olen löytänyt rauhan.
 Luotan että elämä kantaa minua.
 Rakastan itseäni ja pidän huolta hyvinvoinnistani.
 Olen avoin kaikille mahdollisuuksille.
 Elämässäni on yltäkylläisyyttä (runsautta).
 Rakastan kehoani ja luotan sen viisauteen.
 Luotan siihen, että maailmankaikkeus tukee minua.
 Luotan että elämä kantaa minua.
 Saan sen kaiken mitä tarvitsen.


Luonnon parantava voima


Luontoterapia on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa ei vain peruschakraa vaan luonto auttaa meitä myös kokonaisvaltaisesti. Kun vietämme runsaasti aikaa sisällä, menetämme yhteyden luontoon ja Äiti Maahan. Eriytyminen luonnosta lisää stressiä ja aiheuttaa ahdistusta, itseluottamuksen puutetta ja tuloksena on että juurichakra tukkeutuu ja sen kautta energia ei virtaa vapaasti.
Joskus ainoa hoitomuoto mitä me tarvitsemme että saamme peruschakran avattua, on kävely luonnossa. Ruoho paljaiden jalkojen alla, veden tuoksu, lintujen viserrys ja pieni hetki yksinoloa metsässä auttaa saavuttamaan tasapainotilan kehossa, mielessä ja hengessä.


Lopuksi


Kun peruschakra on herännyt ja energia virtaa vapaasti, elämämme alkaa kukoistamaan. Terve ja tasapainoinen peruschakra luo vahvan yhteyden alkukantaisiin vaistoihimme. Se lisää yleistä itseluottamusta ja itsetuntoa. Tämän chakran energian avulla jokainen voi tuoda rohkeutta ja sinnikkyyttä elämäänsä, juuri silloin kun näitä ominaisuuksia tarvitaan.

Jos kivut ja terveysongelmat jatkuvat niin ottakaa yhteys lääkäriin. Blogi lähestyy terveydentilaa ja sen ongelmia henkisestä näkökulmasta. Näkemykset saattavat poiketa huomattavastikin länsimaisen lääketieteen tutkimus- ja hoito-ohjeista ja yleisistä käsityksistä.