Ensimmäinen chakra (osa 1/3) Muladhara chakra eli juurichakra eli peruschakra
Mikä on peruschakra?
Seitsemän päächakraa muodostavat yhdessä kehon energiakeskusjärjestelmän. Nämä chakrat pitävät yllä tasapainoa kehon sisällä. Tämä tasapaino säilyttää ja palauttaa yleisen terveyden. Ensimmäinen ja elintärkeä energian voimakeskus on peruschakra. Muladhara-chakra on kehon fyysisen rakenteen perusta. Se sijaitsee selkärangan tyvessä peräaukon ja sukuelinten välissä. Sana muladhara koostuu kahdesta sanskritin sanasta – mula, joka tarkoittaa ”juurta” ja adhara, joka tarkoittaa ”pohjaa” tai ”tukea”.
Peruschakran pohjana on maaelementti. Peruschakran tasapainottaminen luo tukevan perustan kaikkien kuuden muun chakran avaamiselle. Kun tämä chakra on tasapainossa, ihmisestä huokuu vakautta, luottamusta että elämä kantaa eteenpäin, energiaa ja sisäistä voimaa.
Maaelementti
Peruschakran energiat auttavat ihmistä tunnistamaan vahvan yhteytemme Maahan. Kun olemme juurtuneita sisäiseen itseemme, tulvii elämäämme positiivisuutta ja onnea. Tämä chakra liittyy selviytymisen, vakauden ja tuen perustarpeisiimme. Se edustaa myös kehomme, luiden, lihan ja ihon rakennetta.
Punainen väri
Jokaisella seitsemällä chakralla on oma värinsä. Peruschakran pääväri on punainen, joka symboloi voiman ja elinvoiman alkuperäisiä vaistoja. Punainen väri liittyy sekä fyysisiin että emotionaalisiin tarpeisiimme selviytyä esiin tulevista elämäntilanteista. Punainen varmistaa että itsesuojeluvaisto toimii vahvasti.
Epätasapainon merkkejä
Vesi, ruoka, suoja ja selviytyminen ovat ensisijaisia tarpeitamme. Peruschakran pääpaino on näiden perustarpeiden tyydyttämisessä. Ylensyöminen, tavaroiden hamstrailu ja rahanhimo ovat joitain peruschakran epätasapainon merkkejä. Kun eloonjäämistarpeet eivät tyydyty, peruschakramme tulee toimintakyvyttömäksi, ja tästä johtuu se että irtaannumme maallisista arvoistamme.
Huom: Jos kivut ja terveysongelmat jatkuvat niin ottakaa yhteys lääkäriin. Blogi lähestyy terveydentilaa ja sen ongelmia henkisestä näkökulmasta. Näkemykset saattavat poiketa huomattavastikin länsimaisen lääketieteen tutkimus- ja hoito-ohjeista ja yleisistä käsityksistä.
Copyright 2024© Multikonsultti Oy
Kaikki oikeudet pidätetään